Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Onani?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære "pige på 12 år".
Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du spørger til onani.
Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det er rigtig fint, at du lærer din krop at kende på den måde. Der er som du selv skriver mange måder, hvorpå man kan onanere. Det er vel egentlig kun fantasien, der sætter grænser. Du spørger til, om man kan bruge frugter og grøntsager… Det kan du i princippet godt, men du skal altid sørge for, at de er rene (man kan evt. bruge et kondom udenpå), så du undgår at få en infektion.
I begyndelsen er der tit mange som tror, at det kun gælder om at stikke noget op i skeden og bevæge det frem og tilbage. Men måske er det ikke altid tid, det bedste sted at starte? Mange kvinder har nemlig lettere ved at få orgasme, hvis de koncentrerer sig om at kæle for klitoris. Klitoris sidder lidt over indgangen til skeden (bag skamlæberne) og er et lille følsomt punkt, som mange synes er rart at stimulere. På www.sexlinien.dk kan du læse meget mere om emnet onani, så det vil jeg foreslå dig at gøre...

I dit brev spørger du også til, hvordan man kan vide, om man er kommet… Altså om man har fået en orgasme. Det er rigtig svært at svare på, fordi det er så forskelligt fra person til person. Men generelt så er det sådan, at der en række muskelsammentrækninger i skeden….Nogle beskriver det som en kildende fornemmelse i kroppen, andre sammenligner det lidt med den udløsnede fornemmelse man får, når det længe har lkildet i næsen og man endelig får nyst ordentligt igennem.

Men jeg tænker, at du ved det, når det sker… Følelsen er som regel meget anderledes end nogen anden kropslig fornemmelse. Jo mere du lærer din krop at kende, desto mere bevidst vil du sikkert blive om også denne side af den…
Hvis du har lyst til at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.
De bedste ønsker BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat