Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

onani

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Du skal have mange tak for dit brev, du er bestemt ikke ene om at have disse tanker og tvivl omkring onani og udvikling.

Du spørger, om det er naturligt for en pik at danne bue, og svaret er, at det er meget naturligt for en pik at danne bue. Du er i en alder, hvor der sker rigtig meget udvikling, eksempler på udvikling kunne være at kroppen ændrer facon, man vokser i højden, stemmen går i overgang, bumser og mange andre ting sker med kroppen. Ens måde at tænke på ændrer sig også, og mange bliver seksuelt nysgerrige og begynder at ornanere. Alt sammen helt naturligt.

Pikken udvikler sig også, den bliver større i stiv tilstand, men den begynder også at bue, det gør faktisk alle pikke, altså buer. Langt de fleste pikke buer opad, dvs den peger mod næsen. Der findes pikke, der buer til siderne eller nedad. Jeg har ikke hørt om nogen pik, der er lige, alle pikke buer.

Kan det tænkes, at du er begyndt at lægge mærke til buen nu, fordi din pik måske er begyndt at vokse mere? Jeg tænker, at hvis du ikke har ondt eller ubehag, så er alt fint. Hvis du er det mindste i tvivl, så er det en god ide at gå til lægen.

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat