Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Old hjælp

Hjælp mig

jeg har en kæreste der vil have sex

men jeg føler mig ikke rigtigt klar til det

jeg ved ikke hvad jeg skal sige

hjælp mig

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Jeg synes, du skal være ærlig og fortælle din kæreste, at du ikke føler dig klar endnu. Selvom det måske føles svært at være ærlig, så er det super vigtigt, at du gør det. For det kan være en rigtig dum oplevelse af have sex, hvis man ikke er klar til det. 

Du skal vide, at du langt fra den eneste, der gerne vil være ældre, når de har sex første gang. Debutalderen ligger for drenge og piger på omkring 16 år, så der er mange, der lige som du har lyst til at vente. Og faktisk er det kun halvdelen af unge, der har haft sex, når de er 16.

Når du tager snakken med din kæreste, kan du fx starte med at sige, at du er vild med hende/ham. Din kæreste skal med andre ord vide, at det ikke har noget med hende/ham at gøre, men at det handler om dig, der gerne vil føle dig parat. 

Måske er du bange for, om din kæreste ikke vil være sammen med dig, hvis du siger det? Alligevel vil jeg råde dig til at gøre det. For du skal følge dine egne grænser. Og vælger din kæreste dig fra, fordi du ikke vil have sex, så er han/hun ikke rigtig forelsket i dig. Og så fortjener din kæreste ikke, at være din 'første gang'. 

Om du bliver parat om en uge eller om 3 år, kan du ikke vide. Men hvis du overskrider din egen grænse og gør noget, du ikke har lyst til, så vil det være en oplevelse, du tager med dig videre i livet. Og sådan skal det ikke være. Første gang skal være, når man føler sig parat.

Indtil da kan I bruge tiden på at lære hinanden endnu bedre at kende, og hvis din kæreste er lige så vild med dig, så er han/hun også parat til at vente på dig. Husk det. 

Det sker tit, at man som kærester ikke har lyst til eller er parat til det samme seksuelt. Det er derfor super vigtigt, at man taler med hinanden om, hvor langt man vil gå. Og hvilke grænser, man har. Samtidig er det vigtigt, at der ikke er for stor aldersforskel. Det er nemlig sådan, at du er under den seksuelle lavalder. Hvis din kæreste derfor er over 15 år, må han eller hun ikke have sex med dig, før du er 15 år. Du kan læse mere om den seksuelle lavalder her: http://www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/seksuel-lavalder.aspx

På vores hjemmeside kan du læse meget mere om den første gang. Hvis du er interesseret, kan du se mere her: https://www.bornetelefonen.dk/tema/sex-seksualitet.

Husk også, at du altid er velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat