Brev

Nægter at “komme”

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Jeg forstår godt, at det går dig på – jeg tænker, at en del af det også har at gøre med, at du vægter åbenhed så meget som du gør, måske snarere end emnet. Derfor er det vigtigt, at du får åbnet op for snakken for ellers vil der måske blive ved med at komme ting, som går dig på, fordi de ikke bliver talt om. Jeg tænker, at du måske kan spørge ham, hvad han godt kan lide næste gang I skal til at have sex. På den måde kan du åbne op for snakken uden at det bliver en alvorlig-kom-du-ikke-sidst-snak. Formentlig kommer det helt af sig selv, når du spørger på den måde – du åbner i hvert fald op for, at han kan sige: Der er mange ting jeg kan lide, men jeg har faktisk svært ved at komme. Og gør han ikke det, kan du spørge i samme forbindelse, om han har nemt eller svært ved at komme og måske selv fortælle lidt om, hvor nemt/svært det er for dig.

Han virker som en sød og forstående kæreste, der gerne vil passe på dig og sikre sig at du også er ok med hvad der sker og det er jo en god ting. Måske han var særlig forsigtig, da han vidste det var første gang og derfor gik han ikke så meget op i orgasmer, men mere at passe på dig og sikre I begge var ok med det? I virker til at være gode til at være åbne og ærlige og kunne tale om det, så bliv endelig ved med det, så skal I hen ad vejen nok finde ud af det også i forhold orgasmer.

Jeg håber, at I kan få en god snak om sex og orgasmer. Jo mere åbne I kan være med hinanden, desto bedre vil sex også være.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat