Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mødom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15.

Mange tak for dit brev. Du skriver, at du har smerter i underlivet efter du har tisset, føler at det smadrer dig indefra. Smerten er kommet efter du havde sex for første gang, 3 uger før du skrev dette brev.
 
Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, at du måske kan have fået en lille rift i skeden ved indgangen til urinrøret, da der normalt ikke plejer at være smerter så lang tid efter sex. Måske er smerten væk nu - det er lidt tid siden du skrev dit brev?

Hvis den fortsat er der, tænker jeg dog, at du bør tilses af en læge, så du kan blive undersøgt for en evt. infektion eller beskadigelse af skeden (sidstnævnte er usandsynligt - medmindre du er blevet voldtaget og ikke var klar til sex?)

Nogle gange kan man også få smerter, hvis man har dårlig samvittighed over at have gjort noget forkert, måske var det en ubehagelig oplevelse for dig?

Du skriver ikke om du og fyren er kærester? Hvis I er det, så tænker jeg, det kan være godt at tale med ham om de smerter du har haft. Måske vil det også være godt at få talt om, hvordan I en anden gang kan sørge for, at  du er helt klar og at det bliver en god oplevelse for jer begge. Ellers kan du måske snakke med en veninde om det?

Du kan også ringe til BørneTelefonen på tel. 116 111, til sexlinien på 70 20 22 66 eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for at tale med en anonym voksen.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat