Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mødom

Hej bb
Jeg har ikke min mens
Men jeg har stoket en af mine ting der ind forde og var lidt træt da jeg onanere så
Kan det være farligt

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det kan godt være farligt at stikke ting ind i kroppen. Hvis det fx er spidst, så kan det rive en. Eller hvis det ikke er rent. Bakterierne kan nemlig give betændelse i underlivet.

Særlig farligt er det selvfølgelig, hvis det, man stikker ind, ikke kan komme ud igen. Hvis du bløder eller der sidder noget fast inde i dig, skal du derfor tale med en læge.

Det kan måske føles lidt pinligt – men lægen har helt sikkert talt med andre om samme problem. Det er nemlig ikke helt sjældent, at unge eller voksne eksperimentere med at putte ting ind i kroppen. 

Hold derfor godt øje med om det bløder eller om du fx får kløe. Og gå så straks til lægen, hvis du får smerter, blødning, kløe, udflåd eller andre gener. Du kan finde din læges nummer på dit sygesikringskort. 

Vær opmærksom næste gang du onanere. Sørg for, at det du bruger er helt rent og ufarligt. Og overvej at bruge noget, der er beregnet til at stikke ind i kroppen. Fx en dildo. 

Mange hilsener
BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat