Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige pige 

Mange tak for dit brev. Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse, og jeg kan godt forstå at du ville tale om det. Det rigtigt godt og modigt at du talte med din mor, og din mor hjalp dig med det samme. I er seje!

Vi hører desvære om mange børn og unge, der kommer til eller bliver presset og truet til at dele billeder på nettet og sociale medier, som de fortryder. Og det kan være svært at vide hvad man gør bagefter.

Men jeg vil faktisk sige til dig, at det lyder som om, at du endte med at gøre det helt rigtige ved at sige det til din mor. Jeg håber virkelig at hun kan være en trøst og støtte, og en du kan snakke med. Det kan ikke have været helt let at få talt ud, og jeg synes det er både modigt og modent af dig, at du valgte den løsning.

På BørneTelefonens hjemmeside har vi et tema med gode råd til hvad man kan gøre, hvis man har delt nøgenbilleder på nettet: https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet eller på https://redbarnet.dk/sletdet/  Der tror jeg at du og din mor kan finde nogle idéer til hvad I kan gøre. I har allerede både talt med drengen, og ringet til Politiet. Måske er Politiet igang med at finde frem til drengen, så de kan tage ud og tale med drengen og hans forældre. Begge dele er gode muligheder, og jeg synes det lyder som om, at I er godt i gang med at håndtere oplevelsen på en god måde.

Et råd til jer kunne også være, at I kunne prøve at lave noget hyggeligt sammen, så I ikke taler om det med drengen hele tiden. Det er selvfølgelig en rigtig ubehagelig oplevelse. Og jeg håber at du og din mor også husker på at lave noget I kan lide sammen. Tag i biografen, gå en god tur, shopping eller på museum eller noget andet. Ham der pressede de billeder ud af dig, skal ikke have lov at styre alle dine tanker og følelser lige nu. Han handlede ekstremt forkert, og det er ulovligt at true og presse dig og at lægge billeder ud på nettet, hvis du ikke vil have det. Derfor er det netop så vigtigt, at du har talt med din mor, og at I har kontaktet Politiet.

Jeg er ked af at høre om din ubehagelige oplevelse. Men den måde du har handlet, fortæller mig også, at du er fornuftig, og at du har lært noget af det. Jeg håber mit svar kunne dig lidt ro på, og give jer nogle idéer til hvad I kan gøre nu.

Din mor er også velkommen til at ringe ind på vores ForældreTelefon på 35555557 - det er gratis rådgivning til voksne.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat