Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Miste sæd?

Hej BB

Jeg spekulere om man kan miste sæd?

Jeg onarere flere gange om dagen og har gjort det i langtid.

Håber i vil svare.

Mvh *****

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ***** på 13 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det er godt, du skriver hertil med dine spekulationer. Når jeg læser, at du onanerer flere gange daglig og så spekulerer på, om du kan miste sæd, tænker jeg, at du nok mener, om du kan løbe tør for sæd eller noget i den retning?

Lad mig først fortælle dig, at det du gør, er helt almindeligt. Ligesom der også er nogen, der kun onanerer ganske sjældent, i den retning findes der ikke nogen regler. Når du får udløsning, vil der typisk komme nogle få milliliter. Den mængde, der kommer, kan svinge alt efter flere ting, eksempelvis hvor ophidset du er, hvor længe siden det er, og du kender måske selv til andre ting, der betyder noget for lige netop dig.

Inde bagved din tissemand foregår den egentlige produktion af dine sædceller. Det sker helt af sig selv, uden du kan gøre noget ved det. Når du har udløsning, kommer der helt vildt mange sædceller - typisk omkring 300 millioner, sammen med dem kommer noget sædvæske. Sædvæsken er nærmest som sædcellernes madpakke til turen op gennem pigens skede, din krop har selv tænkt på det hele, det er ret smart af den. Det er det samme, der kommer ud af din tissemand, uanset om du selv onanerer, eller om du er sammen med en pige.

Din krop bliver hele tiden ved med lave den samme produktion, og derfor kan du ikke løbe tør for sæd. Du kan lidt sammenligne det med, hvis du spytter, så produceres der helt af sig selv nyt spyt af din krop, uden du skal huske at gøre noget for det.

Jeg håber, mit svar ramte det, du mente med at miste sæd. Det kan være, du kan finde flere svar på spørgsmål i den retning, hvis du ser på den hjemmeside, der hedder

www.sexlinien.dk
. Du kan også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, og du kan godt være anonym, når du ringer.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat