Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min eks..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Mange tak for dit brev. Du skriver, at du og din kæreste har forsøgt at have sex, men at han ikke kunne komme ind i dig, og du er kommet i tvivl, om det kunne have noget at gøre med, at du skulle have menstruation eller du er for stram. 

Når jeg læser dit brev, så lyder det som om du har været meget nervøs for den første gang, og har også forsøgt at vente ved at give din kæreste forskellige undskyldninger. At have det sådan som du beskriver, er helt almindeligt, specielt når man er lidt spændt på, hvad sex i det hele taget er for noget. 

Du fortæller, at du har forsøgt at stikke forskellige ting op, og er bekymret for om du er for stram. Det kan jeg ikke svare dig på, men jeg tænker, at det kan være, at du troede, at du var klar til at have sex og havde overbevist dig selv om det rent mentalt, men alligevel ikke var helt klar og måske også lidt bange for, om det ville gøre ondt?

Når en pige skal have sex første gang, skal det føles rigtigt, ellers vil kroppen ikke være med. Når en pige har lyst til sex og er klar til sex, så hæver skamlæberne, bliver lidt tykkere, og man bliver våd. Når pigen er våd og lidt slimet, er pigen klar til sex. Mon du har prøvet det?

Jeg lagde mærke til, at du har kaldt dit brev "min eks", så jeg ved ikke, om I stadig er kærester? Men uanset hvad, så tænker jeg, at det måske kunne være godt for dig at tale med din kæreste om det at have sex og dine bekymringer, før du forsøger dig igen... Det kan nogle gange være en lettelse at tale om det, selvom det også kan være lidt svært. Men jeg tænker, at det vil være lettere for ham at forstå, at han måske ikke kan komme ind i dig, hvis I har fået talt om, at du måske ikke er helt klar. Og samtidig vil det måske virke beroligende på dig at vide, at han ved det, så du bedre kan slappe af...

Du fortæller, at du har nogle gode veninder, måske kan du også tale med dem om det - de har måske oplevet noget tilsvarende.

Hvis du har lyst til at vende det lidt mere, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, eller skrive ind på UngeChatten.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat