Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Måske til piger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Det er godt du skriver herind, når du ikke føler du har andre at snakke med om din situation.
Som det allerførste synes jeg, det er dejligt at høre du er forelsket, det kan være en dejlig følelse. Det lyder på dit brev, som om du er rimelig afklaret i forhold til, at du er til piger, selvom du ikke har prøvet at være sammen med en pige før.
Du skriver at du er forelsket i din bedste veninde, og gerne vil fortælle hende om dine følelser. Du skriver samtidig,at du er bange for hvordan hun vil reagere og at du jo risikerer, at hun ikke er forelsket i dig. Jeg bliver nysgerrig på om din veninde mon har haft drengekærester tidligere, eller sagt noget om enten drenge eller piger, der kan være med til at give dig et indtryk af, om hun er til drenge eller piger.
Ved din veninde mon at du er til piger? Ville du kunne tale med hende om det, til at starte med, uden at nævne noget om, at du er forelsket i hende? På den måde ville du have mulighed for at se hendes reaktion, uden at du har dine følelser og jeres venskab alt for meget på spil.

Det kan være svært at få talt om det. Måske har i snakke om hvem og hvad der er lækkert og smukt osv. Måske kan du vove lidt ad gangen, ved at melde ud, når der er noget du synes er smukt eller dejligt ved en pige, og mærke reaktionerne fra din veninde og spørge ind til, hvad hun synes. 
Jeg håber du finder en god løsning, og hvis du har lyst, er du meget velkommen til at ringe eller sms’e til Børnetelefonen på 116111. Det er gratis og du behøver ikke at fortælle hvem du er.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat