Brev

Må man

Lige hurtig information om mig:

er en pige på 13

Skriver med den her fyr på 22

og vil vide om det er ulovligt at sende nøgenbilleder til ham og få af ham

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13,

Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad man bør og ikke bør og, hvad der er direkte ulovligt. Godt, at du er undersøgende og søger råd.

Først vil jeg sige, at det altid er en rigtig god idé at overveje hvilke billeder man vil sende af sig selv. Vi hører hver dag om børn og unge, der har delt intime billeder af sig selv til en de stolede på, og de billeder deler personen så videre. Private billeder kan ende på hjemmesider, hvor adskillige mennesker kan se dem. Det er stort set umuligt at slette billeder, der først én gang er på nettet.

Så der er altid stor usikkerhed forbundet med at dele billeder med hinanden. 

Det er sådan, at når man er under 15, må man slet ikke dele nøgenbilleder af sig selv med andre. Når han er over 18 år er han voksen og det er derfor ulovligt og strafbart at modtage og dele billeder af børn og unge. Hvis en voksen deler billeder af nøgne børn og unge, kan det betragtes som børneporno. Loven er netop til for at beskytte børn og unge. Så ja, det er ulovligt, hvis I deler billeder med hinanden.

Når man er 13 år, er det helt naturligt at være nysgerrig og have lyst til at udforske sin sexualitet. Det er dog rigtig vigtigt at passe på sig selv. Det er vigtigt at kende regler og rettigheder. Den seksueller lavalder, som er 15 år, er til for at beskytte børn under 15 mod sex med ældre. 
Det kan være en god idé og rigtig rart at snakke med jævnaldrende om, hvad de tænker om sex og kærlighed. 13 og 22 er en rigtig stor aldersforskel, og alt omkring sex og forhold er ulovligt i den forbindelse.

På www.sexlinien.dk, kan du læse mere om dine rettigheder og om, hvad der er ulovligt og lovligt. Du kan læse mere om deling af billeder her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/noegenbilleder.aspx

Jeg vil også anbefale dig at bruge BørneTelefonens 116111 andre rådgivningmuligheder, hvis du har flere spørgsmål, eller bare brug for at snakke med en voksen. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat