Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lyst til sex, men holdt tilbage af min egen mødom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære virgin

Tak for dit brev, hvor du beskriver din frustration over, at du stadig er jomfru.

Du fortæller bl.a. , at du har "overskredet" gennemsnitsalderen ift. første samleje i hvert fald ud fra, hvad du har læst dig frem til... Så -som jeg forstår det- føler du nu, at du er bagud i forhold til, hvad der er normalt? 

Jeg håber, jeg kan berolige dig lidt, når jeg fortæller dig, at det langt fra er alle, der har deres seksuelle debut, når de er fyldt 16. Det er jo netop gennemsnittet, så nogle er 18-20 år før de har samleje første gang. I øvrigt kan jeg jo høre, at du ikke er helt seksuelt uerfaren- du har bare ikke haft et egentligt samleje med penetration endnu... 
Så nu er du kommet i et dilemma. Du gider ikke bare gøre det med en eller anden random guy - hvilket jeg godt kan forstå. Det giver som regel ikke den bedste oplevelse, hvis det ender med, at det bare er noget, der skal gennemføres og overstås for en hver pris... 

Det handler om at føle sig klar. Og en del føler sig først klar, når de har en partner, som de føler sig trygge ved og holder meget af.
Når jeg læser dit brev, så er det faktisk også det, du beskriver samt årsagen til, at du ikke har gennemført det med en eller anden "random" fyr...? Altså du helst vil gerne dyrke sex med en kæreste, du holder af..?

Så måske du skulle gøre dig nogle tanker om, hvorvidt det virkeligt haster...? Eller om du måske har en god ven, som du måske kunne lokke til at hjælpe dig? Jeg ved, nogle unge vælger at gå i seng med en ven, de kender godt, men som de ikke nødvendigvis er kærester med, fordi det er en tryg måde at starte på...

Måske du kunne vende dine tanker med en fortrolig voksen..? Vores rådgivere på BørneTelefonen sidder klar til en snak på 116 111 her er du anonym og opkaldet er gratis. Sexlinien har også en telefonrådgivning, der har åbent nogle timer om eftermiddagen. Tjek evt. deres hjemmeside www.sexlinien.dk og se, hvordan du får fat på en rådgiver der... 

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat