Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på knapt 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er rigtig forvirrende at finde ud af, om du er til piger eller til drenge.

Lige nu er du i en alder, hvor der sker rigtig meget med din krop, både indvendig og udvendig. Du begynder at få bryster, får din første menstruation og får hår forskellige steder på kroppen, alt dette sker mens dine hormoner raser rundt.

Du fortæller i dit brev, at du er meget tiltrukket af jeres vikar, og at du tidligere har dyrket sex med din bedste veninde. I din alder er det meget normalt at kunne blive tiltrukket af begge køn, der er måske bare ikke så mange som snakker om det. Men det at du er meget tiltrukket af jeres vikar, er ikke ensbetydende med at du er lesbisk.

Måske du kunne tænke lidt over, om der er en forskel på de følelser, som du føler for piger og de følelser, du føler for drenge? Du skriver, at du har været mega forelsket i en dreng for ikke så lang tid siden. Du kunne også overveje, om det er noget, der har stået på i længere tid, eller om det bare lige er et par uger.

Du skriver ikke noget i dit brev om, hvornår du begyndte at tænke anderledes på piger, men var det måske, da I begyndte at have hende vikaren, som du nævner..? Nogen gange møder man andre mennesker, som man bare føler sig rigtig draget og tiltrukket af, og det kan sagtens være det modsatte køn. Har du tænkt over, om du måske er draget af hende, fordi du synes hun er vildt sej, klog, flot og lignende, og at du måske gerne vil være som hende..?

Ud fra dit brev kan jeg ikke sige, om du er lesbisk, men jeg kan heller ikke sige, at du ikke er det. Jeg tænker på, om du har nogen, du kan snakke med om alle de tanker du har, måske en god veninde..? Nogle gange kan det være rigtig sundt at få snakket om nogle af alle de ting, som hober sig op inde i hovedet, også selvom der ikke rigtig er nogle entydige svar på alle spørgsmålene.

Husk på, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 hvis du har lyst til at vende tankerne lidt mere med en rådgiver. Du behøver ikke fortælle, hvem du er.

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat