Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit brev, hvor du på en fin måde reflekterer og tænker over, om man kan være tiltrukket af begge køn. Det er helt naturligt, at man kan blive i tvivl om, hvorvidt man nu er vild med drenge eller piger. Det her brev handler om både at have følelser for en pige og en dreng. Det vil forhåbentlig kunne hjælpe dig med, hvordan du har det med det hele. Måske behøver du slet ikke at tage stilling til, om du er mest vild med drenge eller piger. For nogen er det også sådan, at det er selve personen, de bliver forelsket i uanset om det er en dreng eller en pige. Nogle gange kan ens følelser også være venne-følelser, hvor man beundrer en person, og det kan på nogle måde have ligheder til at være vild med en person. Det kan også være en del af, at du er i gang med at finde ud af dig selv, og hvad du bliver tiltrukket af hos andre – det kan nemlig tage tid at finde frem til, hvilke egenskaber og væremåder ved andre, som man finder interessant og godt. Man kan altså have en hel masse forskellige følelser for bestemte personer, og de kan sommetider være svære at finde ud af. Hvad man bliver tiltrukket af og hvad ens seksualitet er, kan altså tage tid at finde ud af – og det er helt naturligt. Hvad tænker du mon om det? Du skriver, at du på en måde stadig er kærester med pigen fra syvende klasse, da I ikke har slået op. Jeg kan godt forstå din tvivl om, hvorvidt I stadig er kærester. Hvis I ikke ses som kærester og at det er så længe siden, kan det godt være, at hun slet ikke tænker over det mere og at det på en måde bare er ”løbet ud i sandet”. Du skriver, at du er lun på en dreng nu. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan blive kærester med ham, når du for to år siden kyssede med pigen og er bange for, at der kommer misforståelser, så er en mulighed, at du taler med pigen fra syvende om det og hvad jeres forhold egentlig er. Så kan I få talt ud og du behøver ikke at tænke videre på det. Så kan du også koncentrere dig om ham drengen, som du er lun på. Hvordan ville det være for dig? Du kunne en dag, hvor I taler sammen, sige at du kom til at tænke på dengang, hvor I aftalte at være kærester. Så kan du høre, hvad hendes reaktion er på det, og på den måde åbne op for det. Vil det mon være en mulighed? Du er velkommen til at ringe til BørneTelefonen for at tale mere om det eller spørge, hvis du har flere spørgsmål. Nummeret er 116 111 og du vil være anonym når du ringer ind, dvs. at vi ikke ved, hvem du er, når du ringer. Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med, hvad du skal gøre. Det er sejt af dig at skrive herind om det. Mange hilsner fra BørneTelefonen.   

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat