Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kommer jeg overhovedet af med min første gang?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år

Livet er fuld af situationer hvor vi vil opleve, at vi føler, at vi står alene på den ene side og vores venner står på den anden side. Da vi er sociale væsener kan det nogen gange være super svært. Det er ikke altid sjovt at være den, der står alene når alle andre står på den anden side. Men jeg tror også, vi bliver stærkere menneske af at turde blive på vores egen side, når det er der det giver mening for en af være. Det er at være tro mod sig selv og sine værdier. Du har krav og forventninger til din første gang - det synes jeg er godt. Du skal vide, at du er noget særligt, at den du falder for skal være noget særligt for dig. Sådan!

Der er noget stærkt og selvstændigt ved de mennesker der går i farver, når alle andre går i sort. Ligesom der er noget stærkt ved dem, der ikke har haft sex, når veninderne har. Lyt med og hyg dig over dem, og se frem til at du få en dejlig første gang. Netop fordi du ikke bare tager hvem som helst og ved, hvad du vil have. Det er da bare så ok!  

Med andre ord, så synes jeg du har en ret sej personlighed, og jeg synes du skal holde fast i den du er. På et tidspunkt skal den fyr du har lyst til at dele din første gang med nok dukke op. I mellem tiden synes jeg du skal fortsætte det fine arbejde med at være dig selv.

Styrke er ofte ret tiltrækkende på andre mennesker, bliv ved med at pleje det, så skal den rette fyr nok dukke op. Og husk, du skal ikke presse dig selv - du skal vide med dig selv om du er klar og om det er det rigtige for dig. Gennemsnitsalderen for første gang er 16 år. Det betyder altså, at rigtig mange er i gymnasiet eller andre ungdomsuddannelser, når de har sex første gang. Det håber jeg, du kan bruge til at finde ro og vide, at du er lige som du skal være - også selvom om veninderne taler om deres første gang. Du kan læse lidt mere om det med første gang og alder her: http://privatsnak.dk/13-15/hvad-spoerger-andre-om/hvornaar-har-man-sex-foerste-gang/ 

Bedste hilsner BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat