Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønssygdom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige dreng

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at finde rundt i det, når der er mange, der siger noget forskelligt.

Hvis ingen af jer har været sammen med nogen før, så kan I ikke smitte hinanden. Kønssygdomme kan nemlig ikke opstå ud af det blå. Når man siger, at det er 'no go' at have sex uden kondom, så handler det nok om, at man gerne opfordre unge til generelt at bruge kondom. Du kan læse mere om kønssygdomme på Sexlinien.dk http://www.sexlinien.dk/emnesider-sexsygdomme/sexsygdomme.aspx?mode=detail&RowId=SID%3D100242&ViewPID=186985.

Jeg håber, at mit svar hjalp. Ellers er du velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 eller til Sexlinien på 7020 2266.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat