Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønsskifte.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år,

Tak for dit brev. Flot at du har haft mod til at skrive. Jeg kan godt læse på dit brev, at du har det svært med din krop lige nu.

Jeg tænker, at det ville være godt for dig (som du selv skriver) at snakke med en psykolog om, hvad du har af ønsker for din krop, og hvilke følelser du har. En ting er det fysiske: jeg tænker ikke, at du kan få gjort noget ved din krop fysisk, før du er helt udvokset. Men det betyder ikke, du ikke kan få hjælp til at få levet noget af det med det lange hår, pigetøj, makeup osv. ud.

Jeg ved godt, det er et stort spring for dig at finde ud af, hvordan du skal få snakket om det, og hvordan du skal møde omverdenen med den måde, som du ønsker at være på. Her er det vigtigt, at du får den rigtige støtte af en voksen, som forstår, hvor meget det betyder for dig.

Er der nogen mulighed for at du kan snakke med dine forældre, så de kan hjælpe dig på vej med det første skridt mod den ændring, du gerne vil have? Det kunne som sagt være at snakke med din læge eller en psykolog - eller du kunne prøve at ringe til sexlinen på 70 20 22 66, hvor de er vant til at snakke med unge om sex og seksualitet. De har også en hjemmeside www.sexlinien.dk, hvor der er en brevkasse, man kan skrive til.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat