Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klar?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvorfor tænker du mon over, at I kunne have sex? Er det fordi du har lyst til at have sex med ham? Eller er det mest fordi, du har lyst til at prøve at have sex? Den første gang er en intim og nær ting. Man kan både være usikker og nervøs, derfor kan det være rart, at det er én man er tryg ved. Det vigtigste er, at du ikke skal gøre noget, som du ikke har lyst til, eller som skrider over dine grænser.

Jeg synes ikke, at man skal have sex, før man er parat. Man kan godt være tændt af lyst og tænke, at det handler om at have sex med en anden. Men måske kan det også være en idé at bruge tid på sig selv. Lære sig selv at kende, fx ved onani og kærtegn med sig selv. Det kan også være kysse, nusse og kramme med en anden, som man er glad for og måske også forelsket i. 

Du stiller selv spørgsmålet, om det er det rigtige tidspunkt og det tænker jeg, at det ikke er. Når du er bekymret for om, hvorvidt han fortæller det videre og du kan riskikere at blive kaldt for luder, så er det måske ikke endnu, at I begge er klar til sex med hinanden. Hvis du alligevel vælger at have sex med din ven, er det vigtigt, at I sørger for at beskytte jer ved at bruge kondom eller anden prævention. Og også at få talt om, hvad I synes er rart og om I holder det mellem jer. Så er det også vigtigt at vide, at ingen over 15 år må have sex med en der er under 15 år. Det er loven om den seksuelle lavalder, der beskytter børn.

Mange hilsner

BørneTelefonen

 

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat