Gratis

anonymt

24/7

Brev

Klamydia

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver og spørger, når du bliver i tvivl om noget.

Du har fuldstændig ret i, at det er helt normalt at have udflåd fra skeden. Udflåddet er en form for væske eller slim fra skeden, som har til opgave at holde skeden fugtig. Normalt udflåd er slimet, mælkehvidt eller klart/gulligt. Mængden af udflåd kan være forskellig fra pige til pige.

Hvis man oplever, at farven, lugten eller mængden af udflåddet pludselig ændrer sig, eller hvis man har svie eller kløe i skridtet, skal man snakke med for eksempel sin mor, en læge eller skolesundhedsplejersken om det. Det kan skyldes alt muligt andet end klamydia (f.eks. svamp, betændelse eller irritation pga. overdreven hygiejne) og kan ofte løses ved et besøg hos lægen eller på apoteket.

Det er rigtigt, at klamydia kan give et pudslignende udflåd fra skeden, men udflåd i sig selv er ikke et tegn på klamydia. Klamydia er en kønssygdom, som kun smitter ved sex uden kondom. Det vil sige, at man ikke kan have klamydia, hvis man er jomfru, og at man kan beskytte sig mod klamydia ved altid at bruge kondom, når man har sex. Hvis man har mistanke om, at man måske har klamydia, eller hvis man har haft sex uden kondom, er det vigtigt at blive tjekket hos lægen. Klamydia behandles med tabletter, som udstedes på en recept af lægen.

Du er altid velkommen til at skrive igen, hvis du har flere spørgsmål.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat