Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klamydia eller ej?

Hej.

Jeg har igennem længere tid været sammen med den her fyr (seksuelt), vi slår så op og har den her pause. Vi begynder så at ses igen (seksuelt) senere.

I den her pause har jeg været sammen med en anden fyr for og komme videre da jeg troede det ville hjælpe. Han siger så at han ingen har været sammen med udover mig. Jeg lyver så lidt og siger det har jeg heller ikke udover ham.

Jeg er stadig rigtig glad for ham, så jeg vil gerne han stadig har sammen syn på mig.

Men jeg tog så en klamydia test for at være sikker på jeg ikke havde det. Jeg tog faktisk to, og de var begge negative. Jeg tog så igen en her fornylig fordi jeg ville være ekstra sikker, den er stadig tydelig negativ, men der er en utrolig svag streg på positiv, så svag man næsten ikke kan se den. Der stod den kun ville vise en streg hvis man havde en klamydia bakterie.

Jeg begyndte så at køre min hjerne op til at jeg måske kunne have det alligevel, og bestilte derfor en tid ved lægen. Men indtil da er min hjerne ved at koge over, og jeg er ved at gå ud af mit gode skind.

Jeg har kun været sammen med ham jeg havde noget med i mellem tiden fra den var negativ til den viser den svage utydelige streg på positiv. Behandlingen er enkel og super nem.

Jeg vil bare helst undgå og fortælle ham det hvis jeg har det. Det er mere der jeg er. Vil jo ikke han ændre syn på mig, han skal stadig synes jeg er super dejlig og alt det. Han må ikke synees jeg er klam og ikke have lyst til at ses mere.

Jeg har kun få af de symptomer der skulle være ved smitte, men det ka ligeså godt være noget andet eller ren indbildning.

Så tror i jeg er positiv eller hvad? Kan testen tage fejl. Den var sådan meget utydelig

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke synes det lyder som om, at du har klamydia. Men det er rigtig fint, især for dig selv nu hvor du tænker så meget over det, at du har bestilt en tid hos lægen for at få det 100% udelukket. Det er godt, at du er opmærksom på, hvad du kan gøre for at passe på dig selv.

Jeg tænker lidt over, hvorfor det er så vigtigt for dig, at ham du først var sammen med har et positivt syn på dig. Skal I være venner? Vil du gerne mere med ham end bare sex? 

Jeg må også sige, at det er vigtigt, at man er ærlige overfor hinanden, når man har og har haft sex. Især hvis man ikke beskytter sig med kondom. Kønssygdomme er jo bare ikke særlig spændende at få, og hvis ikke man får fortalt den slags til hinanden, og ikke får mulighed for at behandle det (nemt og enkelt, som du skriver), så kan det nemlig have konsekvenser for kroppen. 
Du har jo desværre ikke været helt ærlig. Og måske er det også det, som gør, at du koger lidt over nu? Fordi du jo godt ved, at hvis du nu, mod al sandsynlighed, har klamydia, så bliver du nødt til at sige det til fyren. Jeg fornemmer på dig, at du er en kvik pige, der tænker over tingene.

Du er på ingen måder klam, fordi du har handlet som du har gjort! Du er bare i gang med at udforske din seksualitet og det er helt naturligt. Når man gør det, så skal bare lige have i baghovedet, at dem man er seksuelle sammen med, skal behandles ordentlig. Ligesom at man også selv skal behandles ordenligt og godt.

Der er mange, der har været ude i lignende situationer. De fleste tager den lektie med, at det er bedst at være ærlig fra starten, ellers kan man havne i noget være rod. Og det er ærgerligt - især hvis man vil bevare en god relation.

Jeg håber, at svaret her har kunne været en hjælp.

De bedste hilsner,

BørneTelefonen    

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat