Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klamydia eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 14 år

Jeg vil starte med at sige, at jeg ikke synes det lyder som om, at du har klamydia. Men det er rigtig fint, især for dig selv nu hvor du tænker så meget over det, at du har bestilt en tid hos lægen for at få det 100% udelukket. Det er godt, at du er opmærksom på, hvad du kan gøre for at passe på dig selv.

Jeg tænker lidt over, hvorfor det er så vigtigt for dig, at ham du først var sammen med har et positivt syn på dig. Skal I være venner? Vil du gerne mere med ham end bare sex? 

Jeg må også sige, at det er vigtigt, at man er ærlige overfor hinanden, når man har og har haft sex. Især hvis man ikke beskytter sig med kondom. Kønssygdomme er jo bare ikke særlig spændende at få, og hvis ikke man får fortalt den slags til hinanden, og ikke får mulighed for at behandle det (nemt og enkelt, som du skriver), så kan det nemlig have konsekvenser for kroppen. 
Du har jo desværre ikke været helt ærlig. Og måske er det også det, som gør, at du koger lidt over nu? Fordi du jo godt ved, at hvis du nu, mod al sandsynlighed, har klamydia, så bliver du nødt til at sige det til fyren. Jeg fornemmer på dig, at du er en kvik pige, der tænker over tingene.

Du er på ingen måder klam, fordi du har handlet som du har gjort! Du er bare i gang med at udforske din seksualitet og det er helt naturligt. Når man gør det, så skal bare lige have i baghovedet, at dem man er seksuelle sammen med, skal behandles ordentlig. Ligesom at man også selv skal behandles ordenligt og godt.

Der er mange, der har været ude i lignende situationer. De fleste tager den lektie med, at det er bedst at være ærlig fra starten, ellers kan man havne i noget være rod. Og det er ærgerligt - især hvis man vil bevare en god relation.

Jeg håber, at svaret her har kunne været en hjælp.

De bedste hilsner,

BørneTelefonen    

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat