Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kigger på pigers bryster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Du og dine kammerater er alle i puberteten, hvor der sker en kæmpeudvikling både fysisk og mentalt. Der sker en masse med kroppen, og der sker en masse inden i med jeres følelser og tanker. Der sker også noget med jeres seksualitet. Lige pludselig begynder man at kigge mere på f.eks. pigerne, og pigerne begynder at interessere sig for det samme - det er helt, helt naturligt. 

Jeg tænker også, at det er det, du lige nu har fået øje på ved pigerne. Deres kroppe forandrer sig, og bliver mere som unge kvinders. Drengekroppe gennemgår også en udvikling fra barnekrop til voksenkrop. Det vil du og dine kammerater også få øje på og se efter hos hinanden. Det er helt naturligt.

Jeg tænker, at du allerede er godt igang med at styre, hvordan du ser på pigernes bryster. Jeg kan høre, at du tænker over det, og det er kun godt. Jeg tror, at der er mange flere end dig, der også kigger - for det er nyt og spændende. Så på den måde, tror jeg ikke, at du skal være bekymret for dit ry. 

Men selvfølgelig er det vigtigt, at man respekterer andres grænser og privatliv. Derfor kan du måske være lidt opmærksom på, ikke at kigge alt for meget og for længe. Det er naturligt at kigge, når man får øje på noget, man ikke er vant til at se. Det sker for både børn, unge og voksne. Hvis du mærker efter inden i dig selv, når nogen kigger på dig, kan du måske mærke, hvornår det bliver ubehageligt at føle sig kigget på? Sådan som du mærker det, mærker pigen det måske også. Hvis pigen får øje på, at du kigger på hende, kan du overveje at smile til hende, før du kigger væk igen. 

Så tænker jeg, at dine øjne falder til ro, efterhånden som alle pigerne får bryster, og du vænner dig mere til det.

Det kan også være, at du kan bruge at tale med en ven. Du er sikkert ikke den eneste dreng, der tænker disse tanker. På et tidspunkt skal I måske også tale med sundhedsplejersken. Her kan du også fortælle om dine tanker, hvis du har brug for det. 

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat