Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg komme i fængsel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil være helt sikker, når det kommer til loven. Det kan nemlig være rigtig svært at gennemskue, hvad den egentlig siger på det her område.

Du har ret i, at det i Danmark er sådan, at det ulovligt at have samleje eller andre former for sex med en person, der er under 15 år. Loven er lavet for at beskytte børn og unge under 15 år mod seksuel udnyttelse fra personer, der er meget ældre end barnet eller den unge selv. 

Hvis man har sex med en under 15 år, så kan det blive straffet med fængsel. Men hvis det er tale om to, der er næsten lige gamle, og hvor begge har lyst, så det dog næsten usandsynligt, at man bliver straffet. 

Så i din situation, hvor der kun er et halvt år mellem jer og I er kærester, ville jeg ikke være bekymret. Det kan dog være en god idé at tale med jeres forældre om det og få deres accept, når nu din kæreste er under den seksuelle lavalder.

Jeg håber, at det gav lidt ro i maven, og hvis ikke så er du velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 eller til Sexlinien på 7020 2266. Du kan også læse mere om den seksuelle lavalder på Sexlinien: http://www.sexlinien.dk/emneside-rettigheder-og-overgreb/seksuel-lavalder.aspx

Mange tanker,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat