Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke opnå orgasme😔

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære forelsket pige på 15 år

Hvor er det dejligt, at du har en sød kæreste, som du er glad for, og som er glad for dig. Det lyder skønt, at han er sød ved dig, og at du føler dig tryg ved ham.

Der er mange ting, som kan have indflydelse på, om man får orgasme. Det kan være ting som: Forventninger, tid, sted, tryghed, forspil osv.

Det er langt fra alle, som får orgasme hver gang de har sex – og mange skal bruge lang tid på, at kende sine lyster, og hvordan de kan lide det.

Du skriver, at du både har prøvet finger og onani. Det er begge gode tiltag for at lære sig selv at kende. Men som sagt kan det tage noget tid at finde ud af, hvad man godt kan lide, og hvordan man kan lide det.

Flere piger og kvinder oplever ikke orgasme ved samleje, og mange oplever for det meste klitorisorgasme. Så der er absolut intet i vejen med dig – mange andre har oplevet det samme.

Kender du det, at når man fokusere meget på en bestemt ting, så kommer det til, at fylde rigtigt meget? Måske skal du ikke fokusere så meget på orgasme, men mere på jeres samvær?

Jo mere afslappet I kan være sammen, jo bedre betingelser får jeres nydelse af hinanden. I kan prøve at gøre noget ekstra ud af jeres forspil, så I begge er total klar, når I har samleje.

Jeg vil foreslå dig, at kigge forbi Sexlinien her kan du læse om, hvad andre unge gør i din situation eller du kan ringe/chatte med deres  rådgivere, som taler med massere af unge mennesker hver dag.

Måske kan du og din kæreste sammen kigge på sitet? Det kan være meget berigende for et kærestepar, at man kan være åbne og ærlige overfor hinanden.

Jeg får også lyst til, at sige: I er unge og er kun lige startet jeres oplevelser med sex – I skal ikke kunne det hele fra start af. I har massere af tid foran jer til at udforske jer selv og hinanden.

Jeg vil ønske dig og jer rigtig god fornøjelse med hinanden.

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat