Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kærestes forhud

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A.

Mange tak for dit brev.

Du fortæller, at din kæreste har meget stram forhud og har svært ved at trække den tilbage. 

Alle drenge er født med en stram forhud, der normalt gradvist løsner sig, så forhuden kan trækkes tilbage, når drengen er kommet i puberteten. Hvis man som ung eller voksen stadig har problemer med forhudsforsnævring, dvs. at forhuden generer ved erektion, eller det er umuligt at rengøre penishovedet, bør lægen se på det og vurdere, hvad der evt. kan hjælpe i det enkelte tilfælde.

Nogle unge mænd får foretaget et snit i forhuden, der kan lette på stramningen. Snittet lægges i længderetningen, og der er ikke tale om omskæring. 
Andre kan behandles med en svag hormoncreme, der smøres på penis, mens forhuden forsøges trukket tilbage (det kan man selv gøre derhjemme). 
Det kan også være, at der findes andre løsninger, men det ved din kærestes læge mere om. Så jeg vil foreslå, at han kontakter sin læge til at starte med.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat