Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kæresten siger nej til sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15!

Ja, det er ikke altid lige nemt, når det gælder den første gang. Og det lyder på dig som om, at I begge ikke er helt klar.

Det korte svar er, at jeg også tænker, at I må vente til I begge er klar - så bliver oplevelsen også bedst for jer begge. Du har helt ret i, at du ikke skal presse ham. Det føles ikke rart at blive presset og hvis man lader sig presse, så bliver som regel ingen god oplevelse for nogen af jer. Især hvis man også er opmærksom på, hvordan den anden har det. Det lyder det til, at du er selvom du kan mærke, at du selv føler dig klar.

De unger, der bukker under for presset fra sin kæreste, får ofte følelsen af at ens grænser bliver overskredet og det fører ofte det med sig, at man mister lysten til at forsætte sammen. Derfor er det vigtigt, at man respekterer den anden, så begge har det godt med det. 

Det lyder jo til, at I har det rigtig godt på mange måder og I faktisk er i gang med at være sammen seksuelt. At røre hianden private steder på forskellig vis, forstår jeg som mere end at kysse og kramme. Det er faktisk rigtigt godt at lære hinanden at kende på andre måder end direkte samleje. Intimitet, tryghed og tillid er rigtige gode fundamenter i forhold og I kan vise hinanden, hvad der føles rart og hvad der ikke føles rart. Der er mange lækre ting man kan gøre sammen uden samleje.  

Hvis dine veninder har været i gang kan det være svært at vente med at udforske dette spændende kapitel af dit liv. Han vil nok være glad for, at du respekteterer ham og kan se, at det er bedst for jer.

Hvis I finder ud af sammen, at det vil være ok for jer begge...så husk prævention! Det kan være kondom, som beskytter mod graviditet og sexsygdomme. 

Og kig gerne sammen på http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/foerste-gang.aspx og læs også gerne om: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/nu-ligger-vi-her.aspx  

Når I kigger og læser det sammen, så har I også noget at tale ud fra. Det kan nemlig ofte være  svært lige at få talt om, og emnerne på sexlinien kan hjælpe og giver jer viden, som er rigtig god at have.

 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat