Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Hej

Jeg er en pige på 12 og har haft en kæreste. Vi har rørt ved hinanden med og uden tøj på.

I lang tid har jeg ikke tænkt rigtigt over det men nu er jeg begyndt at tænke over det hele tiden.

Når jeg er i min skole er jeg bange for min ex- kæreste vil sige det til alle hvad vi har gjort.

Jeg fortryder alt hvad jeg hat gjort og ved ikke hvordan jeg skal sige til ham at det var dumt

Jeg er også bange og dummer mig konstant. Jeg vil så gerne sige det til mine forældre, men er bange for at de ikke vil elske mig mere og vil sige det til alle

Skal jeg sige det til mine forældre og hvordan og skal jeg sige det til min ex at jeg er ked af det.

Håber i svarer

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

Jeg kan godt fornemme, at du ikke har det godt med det og er i tvivl om, hvad der er bedst at gøre. Det er godt at du gør noget ved, som synes er svært at gå med.

Du skriver at I har rørt ved hinanden med og uden tøj, da I var kærester. Jeg bliver nysgerrig på, om det var noget I begge havde lyst til, da I gjorde det? Og om du og din kæreste er på samme alder? Om det måske er det der gør, at du fortryder? Eller om det mest er fordi, at du bliver bange for, at han fortæller om det til andre? 

Det lyder til at du gerne vil have en snak med ham. Det synes jeg er en rigitig udemærket idé. Så kan du sige til ham at du er ked af, hvordan tingene udviklede sig, og  du gerne vil have at det bliver mellem jer. At du ser det som noget meget privat mellem jer, og derfor skal blive mellem jer to.

 

Du skriver at du også gerne vil tale med dine forældre om hvordan du har det. Det synes jeg også er en god idé

Du kan sige til dem, at du har noget lidt privat du gerne vil tale om, noget som er sket og som du fortryder - og fortælle dem hvordan du har det,  at du går og føler dig bekymret og tænker over mange ting.

Du kan også vælge at vise dem dit brev her til brevkassen og mit svar, og så tage udgangspunkt i det, når I skal snakke sammen.

Jeg håber på, at dine forældre vil elske dig lige meget hvad og jeg tror de vil gøre deres bedste for at hjælpe og berolige dig.  Det kan også være, at de kan hjælpe dig med, at din eks kæreste ikke fortæller om det til andre?

Du er også altid velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111, hvis der er noget der bekymrer dig og du har brug for at få vendt dine tanker med en sød voksen. De voksne på Børnetelefonen er vant til at snakke med børn og unge om alle emner - også sex og kæreste-problemer. 

Kærlig hilsen

BørneTefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat