Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke trække forhuden tilbage

Hej.

Jeg er en dreng på 15, og er selfølgelig begyndt at tænke på sex, men jeg kan ikke trække min forhud tilbage.

Jeg har tænkt på at sige det til mine forældre, men jeg kan simpelthen ikke få mig til at sige det, hvad skal jeg gøre.

Og er det muligt at have sex, med kondom, selvom jeg ikke kan trække forhuden tilbage?

tak på forhånd

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, det kan være svært at snakke med dine forældre om noget, der er så intimt og personligt. Det er vist noget, de fleste helst vil holde for sig selv. Så det var en god ide at skrive herind.

Det er ret almindeligt, at forhuden kan være så stram, at man ikke kan trække den tilbage. Som regel begynder den at blive mere elastisk i puberteten pga hormonerne, men det er forskelligt, hvor hurtigt det går.

Du kan godt risikere, at det gør ondt at have sex, men det kan også være, at det ikke gør. Men nu hvor du spekulerer så meget på det, tænker jeg, at det kunne være en god ide, hvis du ringede og snakkede med din læge om det. Lægen kan undersøge dig og vejlede dig om, hvad der kan gøres. Jeg ved godt, det ikke er den sjoveste undersøgelse, men tænk på at lægen har undersøgt tusindvis af andre, og at det er ren rutine for lægen.

Jeg ved, at man kan få en hormoncreme, man kan smøre på forhuden i en periode. Så udvider den sig, og det gør ikke ondt. Så måske var det værd at forsøge?

Du kan godt ringe til lægen og få en tid, uden at dine forældre får det at vide. Du kan bede lægen om at lade være at fortælle det, hvis du bare ikke vil involvere dine forældre i det. Men måske var det alligevel rart, at de vidste det? Ikke fordi det er noget, I skal sidde og snakke om over middagsbordet, men mere så du ikke skal gå og holde det hemmeligt for dem...Så kan du også sende en af dem på apoteket for dig - så slipper du for det...

Husk, at du også altid kan ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111 eller på vores chat, hvis du stadig er i tvivl om noget.

Mange hilsener fra BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat