Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg har et lille problem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Hvor er det dejligt, at du har fundet en sød kæreste - der er ikke noget bedre end at være forelsket.

Når man er glad for nogen, er det en stor glæde at kunne dele det med dem, man holder af. Og netop derfor synes jeg også, at din farmor skal have at vide, at du har fået en kæreste.

Du skriver, at du allerede har delt det med de fleste af dine venner og familie. Og det lyder til, at de har taget det pænt. Det mangler da også bare. At være homoseksuel er helt normalt, og det er ikke noget, man skal skamme sig over. Heller ikke over for ældre mennesker, selvom de måske har levet i en tid, hvor homoseksualitet blev opfattet anderledes end i dag.

Din farmor kender måske ikke så mange homoseksuelle, tror hun. Men hun kender jo dig! Og dig elsker hun. Så selvom hun måske starter med at blive lidt overrasket, så tror jeg, at hun hurtigt vil opdage, at du jo ikke er en anden. At være homoseksuel ændrer jo ikke på, hvem du er. Husk det. Måske har hun allerede en fornemmelse?

Hvis det er lidt svært at få sagt, kan du måske snakke med nogen i din familie og spørge dem, hvordan de synes, du skal fortælle det til din farmor. Måske har de en god ide? Ellers kan du prøve at sige det lidt tilfældigt næste gang I ses. Du kan måske sige: ”Hey farmor. Jeg kan huske, at du spurgte mig, om jeg havde en kæreste. Faktisk var jeg ikke helt ærlig sidste gang. For jeg har en kæreste. Det er en dreng, og derfor var jeg lidt bange for, hvordan du ville reagere..”

Du kan også overveje at skrive det i et brev, hvis du synes, at det vil fungere bedre for dig? Under alle omstændigheder, så håber jeg, at du får det sagt til din farmor. Du fortjener at dele din glæde med hende, så du også føler, at du kan være den du er, når du er sammen med hende. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat