Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan afviser jeg ham?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Barndomsveninde

Uanset om du er til piger eller drenge, så skylder du ikke din gamle ven at forklare noget som helst om din specifikke seksualitet.

Du rammer hovedet på sømmet, når du kalder hans spørgsmål umodne. Han overvejer ikke, hvordan hans intime sex-spørgsmål kan opfattes – nemlige som meget grænseoverskridende – men maser bare på, fordi emnet optager ham selv. Det er også ok, at han synes det er spændende at snakke om sex. Han bemærker bare ikke, at du bliver lidt ubekvem ved spørgsmålene. Det er ikke fordi han er ude på at krænke dig.

Kan du stoppe ham høfligt? Ja, det tror jeg. Du skal sige til ham, at emnet sex for dig er top privat. Lad være med at smile og pjatte imens, det tror jeg vil forvirre ham.

Det vil selvfølgelig ikke tilfredsstille hans nysgerrighed, men du må stå fast. Hvis han stadig maser på, så må du fortælle ham, at du bliver utilpas når han presser dig, fordi du rent faktisk mener, hvad du siger. Så vil han holde op, det er jeg sikker på. Måske bliver det et pinligt øjeblik mellem jer, men det du må du udholde. Sådan er det at sætte grænser, eller opleve at nogen sætter grænser for én. Det er svært, men vigtigt at øve sig i. Og hvis I er rigtige og tætte venner, så vil I stadig være det fremover, tror du ikke?

Rigtig meget held og lykke med det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat