Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvor mange kan jeg tillade mig at have sex med?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 16 år.

Tak for dit brev til Brevkassen med dit svære spørgsmål om, hvor mange det er okay at have sex med, og om du skulle passe bedre på dig selv?

Det er rigtig svært at sætte et tal på, hvor mange det er OK at have haft sex med. Vi er alle forskellige, har forskellige behov og grænser.

Du er teenager, og du har en alder, hvor det for nogen er naturligt og dejligt at eksperimentere med deres seksualitet. Og samtidig er det også naturligt, at andre ikke har lyst til det. Det kan nogle gange give anledning til lidt uoverensstemmelser i venneflokken, når der er forskel på, hvad man synes. Måske er det, hvad du allerede har oplevet?

Det er rigtig vigtigt, at du selv har lyst og ikke føler dig presset til noget, for der er ikke andre end en selv, der skal bestemme, hvem man har sex med. Det er helt i orden, hvis man ikke har lyst, og det skal den anden part respektere. Dine venner, der kender dig og tænker på dig, har sagt til dig, at de synes, at du skal passe bedre på dig selv. Det er rigtig værdifuldt, at du har nogle gode venner, der tænker på dig og ønsker at passe på dig – det skal du være glad for. Også selvom du måske ikke altid er helt enig i, hvad de siger. Måske kan du prøve at tænke det på den måde?

 Kærlig hilsen Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat