Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige pige.

Den fornemmelse af at være i den forkerte krop, er faktisk noget mange unge oplever. For nogle handler det om, at finde ud af hvem man er, og for andre er det et ønske om at være et andet køn eller måske føle sig som begge køn.
Jeg kan ud fra dit brev, ikke helt finde ud af hvordan du har det med dit køn og måske er det ikke noget du har tænkt så meget over?

Det jeg kan læse i dit brev, er at du synes at det er svært at få lov til at være dig, som du helst vil være. Dine forældre vil ikke have, at du går i drengetøj og får kort blåt hår og piercinger. Du skriver selv at du godt forstår, at du ikke må få piercinger og blåt hår.

Jeg tænker på, om du har snakket med dine forældre om, du må blive klippet korthåret, altså uden at få det farvet? Og også om du har snakket med dem om, at du har det bedst i det tøj, du selv vælger? Måske har dine forældre bare brug for at vænne sig til, at du ikke længere er deres lille prinsesse. Men ung og med dine meninger om, hvad du synes er bedst og passer til dig. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat