Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad kan jeg gøre næste gang?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du bliver forvirret, når drengen griner sådan samtidig med at din veninde siger, at det var hende. 

Kunne du forsøge at tale med din veninde om, at du nu er helt i tvivl om, om det var hende ej? Forklar, at det vigtigt for dig, at hun er helt ærlig. Fordi det faktisk gør dig lidt utilpas, hvis det var ham drengen. Du kan også spørge hende, om hun mon også så ham drengen grine skummelt. Og om hun mon hørte ham sige noget?

Du spørger desuden, hvad du skal gøre, hvis det sker igen. 
Hvis der er en dreng som klasker dig i røven og du ikke vil have det, så syntes jeg, at du skal sige til ham, at det skal han ikke gøre en anden gang. Og så skal du lade være med at grine, når du siger det. Så han kan se, at du mener det alvorligt. 

Det kan nogle gange være svært at sige fra overfor ens venner eller klassekammerater. Men det er stærkt at stå ved sin egen mening. Og det er super vigtigt, at du ved, at det er DIG, der bestemmer over din krop. Du har altid lov til at sige nej, hvis du ikke vil have at nogen rører ved dig. 

Hvis dit nej ikke bliver respekteret, så skal du bede om hjælp hos en lærer, så det kan blive stoppet med det samme. Du skal nemlig ikke udsættes for noget, der overskrider dine grænser. 

Jeg håber, at kan bruge mit svar og ellers er du velkommen til at ringe til eller skrive BørneTelefonen på 116 111 og få en snak med en rådgiver.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat