Brev

Hvad er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Jeg kan godt forstå, at du har alle de her tanker, og at du leder efter svar. Det er meget naturligt at tænke over seksualitet og køn, når man er omkring din alder.

Og det virker til, at du er en pige, der tænker rigtig meget over ting generelt, og stiller en masse gode spørgsmål til dig selv og livet. Så det giver mening for mig, at du også kan komme til at føle dig en smule overvældet og måske, til tider, forvirret.

Jeg kan ud fra din overskrift forstå, at du gerne vil finde et klart og afgørende svar på dine overvejelse vedrørende din seksualitet. Jeg kan desværre ikke give dig et enkelt svar. Men jeg håber, at jeg alligevel kan hjælpe dig med at finde noget ro.

Når du skriver, at du fik dårlig samvittighed efter at have været sammen med den dreng, som du måske var lidt forelsket i, får jeg næsten lyst til at spørge dig, hvem eller hvad din dårlige samvittighed var rettet imod?

Du skriver, at du først blev usikker på dine følelser til din veninde efter din anden venindes spørgsmål til jeres venskab. Jeg kan ikke lade være at tænke, at jeres venskab faktisk bare lyder trygt og rart. Og selvom jeg godt kan forstå, at din venindes spørgsmål satte en masse tanker i gang, så tænker jeg også, det er ærgerligt, hvis det skal ødelægge noget, der virker godt.

Jeg kan ikke svare dig på, om du muligvis er tiltrukket af din veninde. Det kan sagtens være noget, der kunne udvikle sig i en romantisk retning, men det er også meget muligt, at det netop bare er et rart og tæt venskab, der ikke skal udvikle sig til andet.

Det virker på mig som om, at du måske er usikker på, hvordan du helt selv ville føle, hvis nu, du havde en anden seksualitet end heteroseksualitet. Og at mange af dine overvejelser nærmest er bekymringer, som fylder negativt hos dig. Er det noget, du kan genkende?

Du er stadig meget ung, og jeg vil derfor råde dig til at give dig selv tid og ro til at finde ud af din egen seksualitet. Jeg kan sagtens forstå, at du bliver bekymret og usikker, når du tænker på din onkels historie. Det lyder til, at hans seksuelle udvikling har været utryg, og påvirket af din mormors reaktion.

Vi kan desværre ikke styre, hvordan vores familier og venner reagerer. Og om de vil have svært ved at forstå, når vi eksperimenterer, eller når vi finder ud af, at vi faktisk er lidt anderledes, end de havde forventet. Det rareste og bedste ville være, hvis dem vi holdt af bare kunne acceptere os, som vi er.

Jeg tænker, at du med tiden nok skal finde dig selv. Og jeg håber bare, at du finder ro til at lære dig selv, og din seksualitet bedre at kende. Du virker i dit brev til at have gode venner omkring dig, og derudover virker du selv rigtig tænkende. Og derfor tænker jeg, at hvad end du finder ud af, så er jeg sikker på, at du vil finde kærlighed i en eller anden form, hvordan den end vil vise sig.

Måske kan du have glæde af at læse lidt om køn og seksualitet inde på LGBT+ Ungdoms hjemmeside https://lgbtungdom.dk/.

Jeg ønsker dig alt det bedste, og du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen ved også at ringe, skrive eller chatte med os på BørneTelefonen på: 116111.

Med venlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat