Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Homosexuel paa efterskole?

Hejsa,

Jeg skal starte paa efterskole i 10. klasse her til August men man deler vaerelser med 2-3 andre samme koen paa den skole jeg skal gaa paa.

Jeg er 100% lesbisk og jeg ved ikke hvordan de andre ville syntes til det, fordi hver gang jeg siger til en af mine pige venner jeg er til piger tror de hele tiden jeg godt kan lide dem, vilket er moeg irreterende..

Jeg proever altid at forklare at jeg er ligesom dem naar det kommer til dem jeg godt kan li’, de kan jo ikke lide alle drenge de ser, saa hvofor skulle jeg lide alle piger jeg ser, men de fatter det ikke. Saa hvis jeg fortaeller det til de her piger som jeg ikke kender men skal bo sammen med er jeg bange for de vil tro jeg godt kan lide dem eller maaske vil de have det ubehavligt at vaere rundt omkring mig, vilket er jo det sidste jeg kunne taenke mig dem at foele.

Jeg har en kaerste som flyttede til Frankrig 2 uger siden men besoeger Danmark nogen gange, vil det hjaelpe med sagen? Saa de ikke tror jeg kan lide dem?

Hvordan kan jeg sige til dem uden de flipper ud at jeg er til piger?

Jeg er saa bange for de ikke vil kunne lide at vaere omkring mig.

Hilsen pigen paa 16.

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16.

Tak for dit brev til vores brevkasse. Hvor er det skønt at læse, at du har fået muligheden for et år på efterskole. Men jeg kan forstå på dit brev, at det er lidt svært at glæde sig, fordi du tænker meget over, hvad dine kommende værelseskammerater mon tænker om, at du er lesbisk.

Du skriver i dit brev, at du tit har oplevet, når du fortæller dine pigeveninder, at du er lesbisk, at de så tror, at du er forelsket i dem. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er møgirriterende. Selvom det er helt naturligt at være homoseksuel, er der stadig mange, der ikke kender så meget til det, når man er 15-16 år. Det er desværre indimellem mest fordommene, som man kender til. Fx at lesbiske skulle gå og blive forelsket i alle deres pigeveninder! Det er selvfølgelig slet ikke tilfældet.

Det man ikke kender så meget til, er ofte noget, som så kommer til at virke lidt ”skræmmende”. Og måske dukker der tanker op som: ”Skal min værelseskammerat nu til at være forelsket i mig” og ”hvordan er man mon veninder med en pige, der er til piger”. Forhåbentlig vil de opdage, at det slet ikke har nogen betydning, når de først lærer dig at kende.

Jeg synes faktisk, at det er lidt svært at komme med et konkret råd til, hvad du skal gøre. Under alle omstændigheder synes jeg helt sikkert, at de skal have det at vide på et tidspunkt. Det er måske ikke det første, du behøver at sige. ”Hej, jeg er lesbisk”, men omvendt er det jo en del af dig – og dermed også noget, som du skal være ærlig omkring, hvis du selv har lyst til det. Måske kunne du overveje at ringe til din efterskole og fortælle dem dit dilemma. Du kan sige, at du er i tvivl om, hvordan du skal få det sagt til de andre elever. Du kan jo fortælle dem, at du er bange for, hvordan de vil reagere. Jeg er ret sikker på, at efterskolen tidligere har haft homoseksuelle elever, så måske har de nogle gode råd til dig? Det er måske et forsøg værd, så det ikke ender med, at det er de tanker, der fylder allermest. Du skal jo også have plads til at glæde dig til et vildt år - forhåbentlig fyldt med søde nye mennesker og fede oplevelser.

En anden ting, du kan gøre, er at gemme dit brev til brevkassen og mit svar. Så kan du jo finde et tidspunkt, hvor du siger, at der er noget, som du faktisk har været rigtig nervøs for at fortælle dem, men som du har brug for, at de får at vide. Her kan du så vise dem brevet, hvor du meget fint får forklaret, hvad det er, du er bange for. Sagt på en anden måde, er du jo rigtig nervøs for, at din seksualitet skal skræmme dem, så de ikke lærer dig at kende ordentligt. Jeg tror i hvert fald selv, at jeg ville tænke ”Nå, og hvad så med at hun er lesbisk. Hun er jo skidesød – og hun har gået og været så nervøs uden grund”. Det kunne i hvert fald være en måde at få det sagt på, som du kan overveje?!

Jeg håber, du får det bedste år på efterskolen. Hvis du har brug for det, er du meget velkommen til at ringe eller skrive igen til BørneTelefonen på 116111, hvis du ikke helt føler, at du kunne bruge mit svar. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat