Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp jeg er har angst og er forvirret

Hej jeg er en dreng på 17 år og har angst på grund af nogle tanker.

og jeg bliver tit forvirret. Jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det men prøver min bedste.

jeg er begyndte at føle angst på grund af min sexuel fantasi og begynder også at fortryde for jeg har prøve min sexuel fantasi.

er det normal at have sex fantasi og er det normal man prøver nogle ting ( altså ikke på en person)

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år,

Det er helt normalt at have seksuelle fantasier. Det er ikke altid, at man føler, at man selv helt bestemmer, hvad man fantaserer om eller tænder på. Nogle gange kan man have fantasier, som man ikke ønsker at afprøve. Det kan være, at man tænder på tanken om noget – men bestemt ikke på at gøre det i virkeligheden.

Det er dog også helt normalt, at man får lyst til at prøve en fantasi af. Mon du føler angst, fordi du ikke har lyst til at have en bestemt fantasi? Nogle gange kan en fantasi føles helt fremmed: som noget, man har svært ved at forbinde med sig selv.

Det er ikke altid helt let at vide, hvor ens grænse går. Måske har du fundet ud af, om du synes, det var rart at prøve fantasien af – eller måske har du ikke lyst til at prøve det igen? Måske giver fantasien dig en følelse af angst, fordi du skal vende dig til, at du har dén slags fantasier? Mennesker fantaserer om alt muligt forskelligt – og så længe, man passer på sig selv (og på andre, hvis der er flere med), er det OK, at man fantaserer om og prøver noget af, der er lidt anerledes. Det skal jo kun ske, hvis den anden/andre er ok med det.

Man kan læse lidt om fantasier hos Sexlinien. Der står lidt om det nederst på denne side: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/flirt-og-fantasi.aspx

Hvis man føler angst, kan det hjælpe at snakke med nogen. Det kan være, at du har lyst til at snakke med en ven? Eller at skrive til os på Chatten? Ellers kan man også ringe til og chatte med www.sexlinien.dk  Det kan være rart at tale med nogen og få bekræftet, at det er helt normalt at fantasere – også selvom fantasierne ikke ligner tanker, man har haft før.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat