Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har lyst til sex

hej

jeg er en 12 årig pige som har lyst til sex hele tiden. j

eg har her på det sidste skrevet med en fyr som jeg syntes er rigtig sød, men har ik følelser for ham, vi har snakket lidt om at mødes bare for at knep, han vil gerne og jeg vil ogs. ska jeg mødes med han( ska lige siges han er 16)

ved godt det ulovligt, men kan man ik bare gøre det ,og så lade vær at sige det til nogle.

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev. For at beskytte børn og unge mod voksne, har man en lov om ’seksuel lavalder’.  Nogle tænker, at man slet ikke kan have seksuelle følelser før den seksuelle lavalder – men det kan man godt. Seksualitet og det at mærke sin egen krop hører med til at være menneske. Din seksuelle lyst er ikke forkert.

Måske har du også lagt mærke til, at nogle ting føles dejligt. Det kan fx være ved at røre sig selv. En måde at lære sig selv at kende på seksuelt er ved at onanere. Så hvis du endnu ikke har prøvet det, er det er godt sted at starte. Onani er en god måde at finde frem til hvad der føles rart – og hvad der ikke gør.

Mange tænker på sex når de onanerer. Det er helt naturligt. Og det kan endda sætte gang i tanker omkring, om man mon er klar til sex. Måske er det noget, du har oplevet.

Her på BørneTelefonen taler vi med mange som går med tanker om have sex. Mange, der tænker at de er klar, kan alligevel godt mærke en følelse i kroppen, som siger at de ikke er. Det at du har skrevet herind, får mig til at tænke, at det måske også er noget af der fylder hos dig. At du også kan komme i tvivl?

Når man er i tvivl kan det være godt at overveje overveje forskellen mellem tanken om sex og det at gøre det i virkeligheden. Det kan du fx gøre ved at spørge dig selv: “Vil jeg egentlig gerne vil have sex eller er det mere tanken om at have sex, som jeg godt kan lide?”. Føler du dig klar til handlingen, eller er det mere bare lide tanken om sex, du godt kan lide. Vi ved nemlig at der kan være stor forskel på tanke og handling.

Nogle af dem som skriver til Brevkassen, kan også føle, at de ’bør’ have lyst til sex. Måske fordi dem de er sammen med er begyndt på sex. Eller taler meget om noget, de siger, at de har prøvet. Jeg oplever dog, at sjældent er tilfældet med børn i din alder, fordi der en seksuel lavalder. På den måde stemmer det ikke altid overens med virkeligheden, når nogle “blærer sig” med at de har haft sex. Kan du følge mig?

Jeg kan høre, at du allerede kender til det med den seksuelle lavalder. Det her med, at hvis man er over 15 år, så må man ikke have sex med en person under 15 år. Den som er over 15, kan derfor godt blive straffet. Man kan også godt blive straffet, hvis man ikke har givet ‘samtykke’ til sex og ens partner alligevel tvinger en. Eller omvendt, hvis man selv kommer til at overskride ens partners grænser.

Du skriver i dit brev, at du har skrevet med drengen. At du ikke har følelser for ham. Det får mig til at tænke på, om du mon har mødt ham i virkeligheden? Om det er en dreng du kender? Hvis du endnu ikke har mødt drengen i virkeligheden, vil jeg opfordre dig til at starte med at lære ham at kende.

Du stiller et rigtig godt spørgsmål til sidst i dit brev. Kan man ikke bare have sex, og ikke sige det til nogen? Måske kan det jeg har skrevet tidligere i svaret her, give en forståelse af, hvorfor det i sidste ende kan blive problematisk. Fx hvis det bliver en grænseoverskridende oplevelse for dig – eller ham.

Heldigvis findes der andre ting, man kan gøre. Det vil jeg gerne komme med nogle bud på her.

For nogle kan det første skridt være at starte med at finde ud af, hvad man selv kan lide – og ikke kan. Det tager tid at lære sig selv at kende og vide, hvad man har lyst til. Derfor er det godt at øve sig på egen krop, inden man har sex med andre.

Der er flere måder at onanere på. Det kan du læse mere om på Sexlinien. Se mere her: Onani.

For andre kan første skridt være at prøve at gøre andre ting end at have sex. Det kan fx føles trygt at have set hinandens kroppe, måske endda mærke hinanden uden det fører til sex. Hvad tænker du mon om den mulighed?

På BørneTelefonens hjemmeside kan du læse mere: sex og seksualitet. Du kan også se vores video, som jeg synes viser meget godt de mange situationer og tvivl der kan opstå før, under og efter sex. Videoen kan du finde her: Den første gang.

Det kan også være en hjælp, at tale med nogen om det inden. Her kan jeg varmt anbefale, at tale med PrivatSnak. De ved meget om alt der har at gøre med, krop, sex, seksualitet m.m. Du får et link til deres hjemmeside HER.

Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe eller til os på 116111. Vi vil altid gerne hjælpe.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat