Brev

Har jeg mistet min mødom eller hvad?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Mange er faktisk i tvivl om, hvornår de har mistet deres mødom, fordi de har blødt lidt efter f.eks. at have fået finger, efter ridning eller noget helt tredje. Det kan godt gøre en bekymret og bange, når man bløder og har ondt forneden. Det er derfor rigtig godt, at prøve at finde ud af hvad årsagen er, ligesom du gør.

Mødommen er jo en meget tynd slimhinde i skeden. De allerfleste har et hul i den slimhinde allerede når de bliver født - det er fordi at menstruationsblodet, skal kunne komme ud. Hullet i slimhinden kan altså være stort eller lille fra start af. Det betyder derfor også, at nogen kan bløde de første gange, de har samleje eller får finger (eller ved ridning eller anden sport). Det er fordi hullet ikke er så stort, og der derfor kommer små rifter, når det udvides. Der er også nogle, der slet ikke har ondt, eller bløder første gang de har samleje. Det er nok fordi, at hullet i slimhinden allerede var stort nok. Kan du følge mig?

Det kan også bløde lidt og være ømt, hvis drengen måske har været lidt for voldsom. Måske er han kommet til at lave en lille rift. Det går over af sig selv. Men det er altid vigtigt, at man har rene hænder, når man giver sig selv eller andre finger, så der ikke kommer skidt ind i skeden.

Når folk spørger om, hvornår du mistede sin mødom, mener de dog oftest, hvornår du første gang var i seng med nogen. Så på den måde har du ikke mistet din mødom endnu, da du har fået finger, men ikke har været i seng med en dreng. Giver det mening? Det kan dog godt lyde som om, at du måske har fået udvidet hullet i slimhinden (din mødom), da du fik finger, og derfor har blødt og har ondt. Det er som sagt helt normalt.

Du kan læse mere om det her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/moedommen.aspx

Det er rigtig godt, at du er så opmærksom på dig selv og din krop, når du er begyndt at være sammen med drenge seksuelt. Det er nemlig vigtigt, at du hele tiden mærker efter, hvad du synes er rart, og siger fra, hvis noget bliver for meget. Det er din krop og det er 100 % dig der bestemmer over den. 

Jeg håber, at du fik svar på det, du håbede. Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe på 116 111, eller sende en sms eller chatte med os på nettet.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat