Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Han vil gerne have sex..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 

Hvor er det godt, at du skriver ind. Det er en stor ting at gå i seng med en for første gang. Og derfor er det så flot, at du følger dine egne grænser. Det er ikke okay, at din ven ikke lytter til dine grænser og respekterer dem. For den har han ikke gjort, når han bliver ved at presse på.

Jeg er i tvivl om, om I har haft lyst til at være mere end venner begge to? Jeg tænker nemlig, at det er vigtigt, at du føler dig tryg i jeres relation. Og det lyder det ikke som om, at du gør lige nu, hvilket jeg godt kan forstå. Du skriver, at han giver udtryk for, at han gerne vil i seng med dig, og at du ikke er klar til det. Jeg synes, det lyder til, at du er afklaret omkring det, og at du skal holde fast i, at det er sådan, du føler.

Jeg forstår også godt, hvis det er smigrende, at din ven gerne vil dig. Det er helt naturligt, at man kan få lyst til at gøre den anden glad eller gå med på noget, hvis en ven eller kæreste er insisterende.

Men det lyder som om, at du er nervøs for at skuffe din ven. Som jeg forstår det, så fortæller du, at det ødelægger jeres venskab, hvis ikke I går i seng sammen. Sådan skal det ikke være i et venskab. Hvis det ødelægger jeres venskab, at du ikke vil i seng med ham, så er det i mine øjne ikke et godt venskab. Du skylder ikke din ven noget. Det er vigtigt, at du bliver ved med at være så god til at sætte grænser, som du har været indtil nu. For det kan være rigtig ubehageligt at overskride sine egne grænser. 

Det er ærgerligt, at det er blevet sådan mellem jer. Det er ikke din skyld, men hans. Det lyder som om, at han har overskredet dine grænser og brudt din tillid. Jeg tænker på, at det måske kunne være rart for dig at tale med en af dine andre venner om, hvordan venskabet med ham fungerer. Det kunne måske også være godt, at tale med en voksen om de ting, du har oplevet med ham.

Nogle gange kan vi mennesker lære rigtig meget af at tale højt om, hvordan vores tanker og handlinger er. Det du har været udsat for, har heller ikke været rart. Og jeg tænker, at det er vigtigt at du får delt det med nogen, ligesom du gør her i Brevkassen.

Hvis du er utryg ved, om han presser på igen, så synes jeg, at du skal holde en pause fra at se ham. Det er okay, at du fortæller ham, at det er fordi du er utryg ved, om han lytter til dine grænser. Han ved nok godt, at det han har gjort, ikke er helt okay. Det er vigtigt, at han ved, hvad det gør ved dig. 

Jeg håber, at du bliver ved med at mærke efter, hvad du har lyst til, og hvad du ikke har lyst til. Og at du spørger efter råd, når du er i tvivl om, hvad du skal gøre - det er super sejt!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat