Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Grænseoverskridende kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 17 år,

Når jeg læser dit brev, kan jeg forstå, hvordan disse ubehagelige oplevelser har påvirket  – og stadig påvirker dig!

Du skal vide, at du ikke er den eneste. Rigtig mange unge mennesker oplever ting, hvor andre unge udsætter dem for noget, som efterfølgende fylder ekstremt meget.

I dit tilfælde kan jeg se, at det drejer sig om en fyr, som du på et tidspunkt har været lidt kærester med.  Jeg kan læse, at han igennem hele jeres bekendtskab har overskredet dine grænser, sådan rent berøringsmæssigt og seksuelt.

Jeg kan virkelig godt forstå, at hans opførsel kan få dig til at tænke, at han er mere interesseret i din krop end i dig som person. Det må være en meget ubehagelig følelse at have.

Jeg kan se, at du har været rigtig god til at lytte efter dig selv. For som du skriver, så har du været god til at sige fra og faktisk også stoppet det fuldstændig med ham nu. Det er godt virkeligt godt gjort.  Er du godt klar over, hvor stærk en person man skal være, for netop at gøre det? Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, som du har taget.

Nogle kan føle sig ”forkerte” hvis de siger fra eller afviser andre, når der bliver lagt op til sex.

Til det vil jeg sige, at man aldrig er forkert, når man bliver påvirket af ubehagelige følelser, når du tænker tilbage på ham. Det er helt almindeligt, at det kan sidde lidt tid i kroppen, selvom man har brudt kontakten. Det skal du vide.

Jeg kan se, at du har en mor, som du ellers plejer at snakke med alt om. Har du prøvet at spørge sig selv, hvorfor du ikke tør snakke med hende om det? Du har jo på ingen måde gjort noget galt/forkert – tværtimod. Du har faktisk taget meget voksne og modne beslutninger med hensyn til denne her fyr.

Derfor tænker jeg, at din mor måske vil tage godt imod dine tanker? Måske vil hun endda blive helt stolt af dig. Har du overvejet det?

Hvis du stadig ikke bryder dig om tanken med at skulle snakke med din mor, så må du have fat i en anden i dit netværk. Fra festivalen i sommers, nævner du en veninde. Jeg kan se, at denne veninde faktisk beskytter dig lidt, da hun snakker med din ex-kæreste. Den fornemmelse får jeg i hvert fald. Hvad tænker du?

Jeg tænker, at det kunne være en god idé at snakke med hende, om de følelser du har. Hun kender fyren og hans intentioner (om sex bl.a.)  Måske hun har været igennem noget lignende selv? Kunne du have mod på det?

Hvis du har andre veninder, som du føler dig mere trygge ved, så kan du også vælge en af dem. Det vigtigste er faktisk bare, at du finder én, som du kan dele det med. Det føles altid godt, når man får sat ord på sine følelser. Måske du endda kunne føle en lille lettelse, efter du havde skrevet herind til os?

Jeg håber, at du kan finde mod til at dele dine tanker med enten din mor, en veninde eller dem begge. Dernæst, så skal du vide, at jeg støtter dig i, at man skal lære sin kæreste godt at kende som venner, inden man behøver at begynde med berøring og sex. Det er altid en god måde at gøre det på.

Kærlig Hilsen

BørneTelefonen

 

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat