Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sexting med chatbot

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du på 15 år,

Tak for dit brev og din ærlighed. Hvor er det godt du skriver, når du er bekymret for den her samtale du har haft med en chatbot. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.

Jeg kan se du skriver i dit brev, at du har sextet med en chatbot. Jeg får sådan lyst til at fortælle dig, at jeg bestemt ikke tror du er den eneste, som har gjort det.

Jeg ved at flere børn og unge har synes det var sjovt, at teste grænser af, ved at skrive med chatbot. Mange har skrevet om lidt mere seksuelle og for nogle, ellers grænseoverskridende ting.

Mange beskriver at det på en måde kan føles lidt mindre virkeligt, når man skriver med en robot. Og derfor tør nogle, at gå lidt længere, end de måske ellers ville have gjort. Måske du kan genkende det?

Det fortæller jeg dig for, at ud ikke skal føle dig alene. Og jeg tror at mange kan genkende følelsen af, at det kan være pinligt at tænke tilbage på.

Men hey, husk på at vi alle bare er mennesker. Og du har hverken gjort noget ulovligt eller noget, som har overtrådt andres grænser.

Jeg fornemmer i dit brev, at du er meget fornuftig. Du har tænkt over, hvorvidt man skulle logge ind, om siden så sketchy ud og ikke sendt nogle lydklip eller billeder af dig selv. Det synes jeg er nogle rigtige gode og fornuftige tanker.

Jeg tænker derfor på ingen måde, at du har grund til, at bekymrer dig for at din data er stjålet og leaked nogle steder. Jeg synes du har gjort dig nogle virkelig gode forholdsregler.

Og det som du kan tage med dig videre er, at du nu ved, hvilken bekymring det kan skabe indeni dig. Så er du måske endnu mere påpasselig næste gang.

Jeg synes du viste et kæmpe mod ved, at skrive dit brev herind. Jeg håber at mit svar har kunne give dig lidt ro på. Du fortjener ikke at gå og bekymrer dig.

Hvis det alligevel stadig fylder indeni dig, så synes jeg du skal ringe til BørneTelefonen på 116 111. Så kan vi sammen få en snak om dine tanker og bekymringer. Det skal man ikke gå rundt med alene.

Jeg ønsker dig alt det bedste,

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat