Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forstår ikke helt mig selv mere -p-

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16.

Du spørger, om det kan have været en fase, at du har været mest til drenge. Det korte svar er ja, det kan det godt have været. Og det er der intet i vejen med. Det er kun sundt, at du eksperimenterer med din seksualitet for at blive klogere på den.

Men jeg synes, at dit spørgsmål kræver et længere svar end det, så det får du her:

Man kan både tale om sex og om seksualitet, og det er ikke det samme. 

Sex er forskellige måder at være sammen med sig selv eller andre på for bl.a. at opnå nydelse. Det kan fx være det, du selv nævner: analsex eller oralsex.

Men hvad man godt kan lide af former for sex, fortæller faktisk ikke noget om ens seksualitet. At du før godt kunne lide at få blowjobs, siger derfor ikke noget om, om du er heteroseksuel, homoseksuel eller andet.

Seksualitet handler om 2 ting: 1) hvilket køn man tænder på seksuelt, og 2) hvilket køn man bliver forelsket i.

Og seksualitet kan ikke kun deles op i de to "kasser", der hedder heteroseksuelitet og homoseksuelitet. Man kan fx også godt være biseksuel, så man tænder på og bliver forelsket i både drenge og piger. Måske føles det rigtigt for dig at tænke på dig selv som biseksuel? Men ens seksualitet kan ændre sig gennem livet og især, når man er teenager. Så det vil du nok blive klogere på med tiden.

Det kan godt være, at det bare var en fase, at du blev tiltrukket af drenge. Eller at du blev forelsket i piger. Måske vil du i fremtiden kun tiltrækkes og forelskes i ét køn, måske begge køn.

Du skal vide, at du har ret til selv at bestemme din seksualitet og til at udforske den. Det står i Børne- og Menneskerettighederne. Og selvfølgelig er der ingen seksualitet, der er mere rigtig eller normal end andre.

Husk at lyt til dine og andres grænser og ikke at have fx analsex, hvis du ikke har lyst. Sex skal kun være noget, man har lyst til. Og brug selvfølgelig prævention ligegyldigt hvilken form for sex, du har med andre.

Jeg håber, at mit svar kan give dig ro og hjælpe dig med at rydde lidt op i dine mange tanker.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat