Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i min lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære fyr på 17 år

Tak for dit brev, hvor du deler dine tanker om dine følelser og om det forhold, du har med din lærer. Jeg kan kun forestille mig, hvor svært det må være at gå alene med sådan en hemmelighed. 

Jeg ved, at der er rigtig mange unge, der oplever at blive forelsket i deres lærer. Ofte bliver det dog ved tanken, og derfor er din situation jo noget anderledes. Men man kan jo heller ikke selv styre, hvem man bliver forelsket i.  

Det er dog sådan, at det faktisk er ulovligt for hende, at have et forhold til dig. Det er det, fordi hun har et særligt ansvar for dig, når hun er din lærer. I følge loven må I altså ikke være kærester, så længe hun er din lærer, og du er under 18 år. 

Loven er lavet sådan for at beskytte børn og unge mod at blive presset til seksuelle forhold, som de måske ikke er klar til. Jeg fornemmer på dit brev, at din lærer ikke har presset dig. Men jeg kan alligevel godt være bekymret for, om aldersforskellen og elev/lærer relationen kan betyde at magtbalancen i jeres forhold bliver skæv. Samtidig kan hun altså blive straffet for jeres forhold. 

Det lyder det som om, du er glad for hende. Og at I laver mange hyggelige ting sammen. Alligevel er det altså problematisk, at I er kærester. Måske også fordi, hun ikke tænker det samme om jeres forhold, som du gør? Måske er hun ikke interesseret i at være kærester. Men er mere optaget at det seksuelle I har sammen?

Derfor tænker jeg, at du bliver nødt til at tale med hende. Og fortælle hende, at du ved, at det er ulovligt for jer at være sammen. Jeg tænker også, du skal spørge hende, hvordan hun opfatter jeres forhold, og hvordan hun ser jeres forhold i fremtiden. På den måde kan I måske finde ud af, om jeres forhold er så vigtigt for jer begge, at hun vælger at skifte job, eller I vælger at vente med at være sammen, til det ikke er ulovligt længere.

Derudover så tror jeg, at det vil være godt for dig, at dele det her med nogen. Er der mon en, som du kan betro dig til? Du er også meget velkommen til at chatte eller ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke mere med en af rådgiverne om det.  

Jeg ønsker dig alt det bedste

Tanker fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat