Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For stram

Hej

Jeg har en fast kæreste, problemet er bare, at han fortæller mig hver gang, at jeg er alt for stram, selvom jeg er våd, og han kan komme ind, men han kommer hurtigt.

Det gør mig self trist efter

Hvad kan hjælpe med at være mindre stram?

Pige, 20 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 20

Jeg kan godt forstå, at du bliver trist, hvis du får det at vide, hver gang din kæreste og dig har haft sex. 

Du skriver, at når din kæreste og dig har sex, så er du våd nok og han kan trænge ind i dig. Men slapper du mon af? Hvis man ikke slapper af, men ligger og spænder i sin krop, kan det føles som om, at man er mere stram. Og så kan det også gøre lidt ondt på dig. Er det noget, du kan genkende? 

Men hvis du er våd og han sagtens kan trænge ind og du nyder det, så er der ikke mere du kan eller skal gøre. Så er det bare sådan din krop er indrettet. Det kan også være, at det er noget der vil ændre sig lidt med årene.

Sex mellem to mennesker vil altid indebære et element af sårbarhed for begge parter. Du oplever fx at blive trist, når din kæreste siger. at han kommer for hurtigt, fordi du er for stram. Måske har din kæreste også en sårbarhed i dette. Måske ville han ønske, at han kunne holde længere og ikke komme så hurtigt? Men for ham er det måske nemmere at sige, at du er stram for neden frem for at pege på ham selv. Kunne du forestille dig det?

Der er ihvert fald ikke noget i vejen med dig, og det er ikke noget du kan, eller skal gøre noget ved. 
I stedet tror jeg det er vigtigt, at du får en snak med din kæreste om, at når han siger sådan efter sex, så bliver du ked af det og såret. 

Måske kan det åbne op for, hvad I sammen kan gøre. Måske kan I sammen finde nogle teknikker, så han ikke kommer for tidligt. Det er ikke hans problem, eller dit problem - men det er noget, I sammen kan være opmærksomme på og hjælpe hinanden med.

Jeg håber, at I får snakket sammen. Sex skal helst være en rar og tryg ting, og ikke noget der gør én trist.

Kærlig Hilsen 
BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat