Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For Stor Penis?

Kære BB,
Jeg er en dreng på 12 år, og jeg har tænkt på vis min penis er for stor, I min klasse har jeg langt den største, mine bedste venner har sagt deres er cirka 13 cm, men min er 19 cm…

Jeg har Googlet det og det er langt støre end den skal være, er der noget galt med mig? Jeg har ikke et problem med det, men det er da unormalt, jeg vil bare vide hvis at det er noget unormalt.

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år,

Det er godt at høre, at du ikke har et problem med det. De er ganske normale de penis størrelser, I har i klassen. Ligesom der er forskelle på, hvor høje I er, så er der også forskelle på størrelser på peniser. I jeres alder, er der stort fokus på kroppe og hvordan de forandrer sig, og penis er jo ret tydeligt på kroppen og super interessant at følge med i udviklingen af. Fedt, at I kan snakke sammen om det, og forhåbentligt ikke driller/nedgør hinanden på grund af forskelle på størrelser... 

Der er også forskel  på, hvornår man kommer i puberteten og dermed også forskel på, hvornår penis, kønshår, højde osv. begynder at vokse og forandre sig. Det er de mandlige kønshormoner, som for alvor 'vågner' op, og udviklingen fra barn til ung får fart på. 

Mange hilsner

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat