Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For meget onani?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig dreng

 At onanere er helt normalt og en god måde, at lærer sig selv og sin krop at kende – hvad kan man lide og hvad kan man ikke lide. Hvis du har prøvet det med dig selv først, kan det for eksempel blive lettere at vide, hvor og hvordan det vil føles bedst at blive rørt.

Det er super godt, at du er opmærksom på, om det er godt for dig og hvordan det føles. Om du onanere for meget er kun dig selv, som kan mærke det. Hvis du gør det så ofte, at det begynder at gøre ondt eller svie, kan du overveje om du fremover skal bruge glidecreme. Hvis du føler at onanien fylder for meget for dig og du ikke kan fokusere på andre ting eller overholde aftaler, er det en idé at lave aftaler med dig selv om fx at onanere en gang om dagen. Du kan vælge det tidspunkt på dagen, hvor du har sværest ved at lade være. Brug istedet tiden til at være sammen med venner, familien, lave lektier eller få en hobby, som hjælper dig til at få fokus på andre ting end onani. Kunne det være en hjælp til at dæmpe afhængigheden?

Jeg vil foreslå dig, at kigge forbi www.privatsnak.dk, her kan du læse om hvad andre unge tænker fx om onani.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat