Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig lidt klar, men for ung!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor lyder det dejligt, at du er forelsket.

Jeg kan godt forstå, at du føler dig lidt forvirret. Du skriver både, at du gerne vil prøve at have sex, men samtidig føler, at du er lidt for ung. Det er helt normalt at have det sådan.

Jeg kan dog ikke svare dig på, om du er klar til at have sex. Det vigtigste er, at man gør det, fordi man selv har lyst. Ikke fordi, du føler dig presset. Jeg tænker, at det først og fremmest er vigtigt, at I stille og roligt prøver jer frem. Der er mange dejlige måder, man kan være sammen med sin kæreste, uden at det skal være sex.

Det er helt naturligt at onanere, og det er en god måde at lære sig selv og sin krop at kende. Det kan også være, at du bliver i tvivl og føler, at det er for tidligt. Så er det bedre at vente.Måske kan du snakke med dine veninder om det - eller måske endda en af dine forældre?

Det skal i hvert fald føles ok. Det er vigtigt at kende sine grænser. Hvis man skal have sex, er det vigtigt at beskytte sig mod graviditet. Det kan være at bruge kondom eller snakke med lægen og få p-piller. Kondomer kan man købe i supermarkeder, tankstationer, apotek og andre steder.

Måske er det en rigtig god idé at tage det roligt. Du er meget ung og har masser af tid. Det skal nok komme.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat