Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fået finger første gang

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årige pige

Tak for dit brev herind til brevkassen.

At du ikke kunne mærke nogen dejlig følelse, kan også hænge sammen med, at du havde drukket en del alkohol. Alkohol påvirker vores hjerne og den bruger vi til at føle med i hele vores krop. Det kan påvirke det, vi føler både fysisk i kroppen og det vi føler i hjernen. Så det kan være en del af forklaringen.

Hvis du har været lidt nervøs er det også helt almindeligt ikke at mærke samme følelse, som hvis man var helt afslappet.

Du beskriver, at du får en dejlig følelse hver gang du selv onanerer, og det er en rigtig fin bekræftelse på, at du er godt i gang med at lære din egen seksualitet at kende. Det kan være en god måde at finde frem til, hvad der føles godt og hvad der ikke føles godt.

Så kan du måske også hurtigere genkende en ikke-så-rar følelse, og det giver dig mulighed for at sige fra og hjælpe din partner til, hvordan han i stedet kan røre dig, så det føles rart.

Jeg kan godt forstå at du måske er blevet lidt forvirret over at det ikke var så godt med fingeren, for du har måske fået indtryk fra film/nettet at det var en rar ting?

Men det er ikke alle kvinder, som finder nydelse ved at få finger. Nogle kan bedre lide at røres ved klitoris, som du selv beskriver i dit brev. Eller det kan også være noget helt andet, som føles bedst.

Sex kan være mange ting, og alle kvinder er forskelligt skabt, både udvendig og indvendig. Jo bedre du kender din krop, jo bedre kan du guide din partner, så det bliver en god oplevelse for jer begge.

Jeg håber du har fået lidt hjælp i opklaringen af hvorfor du ikke rigtig kunne føle noget da din flirt gav dig fingeren og at der ikke er noget galt med dig.

Du er velkommen til at ringe her til BørneTelefonen på 116 111 hvis du har lyst til at snakke mere med os. Du kan også læse meget mere om sex og seksualitet på Sexliniens hjemmeside her: Sexlinien

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat