Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg klar til ham?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år. Tak for dit brev, hvor du meget fint beskriver dit forhold til din kæreste. Du lyder som en fyr, der tænker over tingene, og jeg synes, du er rigtig god til at udtrykke dine tanker. Du spørger, om det er normalt, at man ikke føler sig klar til sex i sengen, selv om man elsker sin kæreste højt. Mit svar er, at det er helt normalt for din alder. Det er et stort skridt at tage, og det er rigtig vigtigt at føle sig klar til det. Nogle falder desværre for fristelsen til sex, inden de føler sig klar, fordi de føler sig pressede af deres kæreste. Og mange fortryder det senere, fordi det ikke blev en god oplevelse. Heldigvis bliver du ikke presset af din kæreste. Det lyder til, at han respekterer dig, når du siger, at du ikke er klar, og at han vil vente på dig. Måske sætter han oven i købet ekstra pris på dig, fordi du er god til at lytte til dig selv... Jeg tænker, at så længe du er I tvivl, om du er klar – så er du det ikke. Og jeg er ret sikker på, at pludselig en dag vil du opdage, at nu skal det være. Og så – til lykke med, at du har fundet sådan en dejlig kæreste, og at I elsker hinanden. Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat