Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg bøsse

Er jeg bøsse

jeger forelsket i min beste ven thor men er også forelsket i en der heder Filippa.

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng.

Hvor er det sejt og modigt, at du skriver herind.  Tak for dit brev. Det kan være svært at finde ud af, hvad ens følelser betyder. Man kan have vennefølelser, kærestefølelser og man kan være betaget af nogen, dvs., at man beundrer dem og synes, de er helt specielle. Jeg har talt med andre, som har været i tvivl om, hvilket køn de er til og som både har været forelsket i piger og drenge. Det kan være svært at finde ud af, også fordi det ikke altid er så nemt at tyde, hvad ens følelser betyder. Det tænker jeg er normalt. At du er forelsker i din ven og veninde, kan derfor både betyde, at du har vennefølelser for dem begge eller en af dem eller, at du har kærestefølelser for en af dem eller begge to.

Måske er det også en del af, at du er i gang med at finde ud af, hvem du er som person. Sommetider kan der ”poppe” ting op, hvor du måske kan tænke: ”Hvad synes jeg om det”?   

Du kan eventuelt se tiden ad og mærke efter, om du bliver ved med både at være forelsket i Thor og Filippa. Ofte er det sådan, at det tager noget tid at finde ud af, hvad ens følelser er udtryk for. Hvis det er noget, som bliver ved med at fylde, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen. Nummeret er 116 111. Du vil være helt anonym, det betyder, at vi ikke ved, hvem du er. Det kan måske være godt for dig at tale med en voksen om det.

Ellers er en mulighed også at tale med dine forældre om din tvivl, hvis det er noget du tænker meget på. Hvad tænker du om det? En hjælp på vejen kan være at tænke over, hvornår du vil sige det og hvad du vil sige.  

Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med at blive mere afklaret i forhold til din seksualitet. Du har med det har brev vist, at du er bevidst om dig selv og hvordan du har det – det er en god ting.   

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat